Omgeving

Holwert

Zoveel meer dan een dorp

 

Holwert is een dorp in de gemeente Noardeast-Fryslân in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten noordwesten van Dokkum en ten zuiden van de Waddenzee, tussen Blija, Waaxens en Ternaard. Holwert is vooral bekend wegens de veerdienst naar het waddeneiland Ameland en het wadlopen. Jaren geleden werd het dorp vooral genoemd in het kader van de krimp. Maar mede ook door het projectplan “Holwerd aan Zee” is de krimp verleden tijd. Kenmerkend is de prachtige op de terp gelegen dorpskern van Holwert. De typerende stoepjes voor de huizen aan de Hegebuorren zijn prachtig gerestaureerd. Je kunt in Holwert heerlijk overnachten in een van de mooie vakantiehuisjes, hotels, bed & breakfast of op camping “De Dobbe”. Zo kan je genieten van de mooie natuur, de rust en het culturele erfgoed de Waddenzee.

Ameland

Zon, zee, strand

 

Ameland is het prachtige waddeneiland wat te bereiken is met de veerdienst van de pier van Holwert. Het eiland bestaat vooral uit strandduinen. Ervaar de natuur en de rust. Op cultureel en sportief gebied is er genoeg te doen. Het eiland heeft vier gezellige dorpjes met een eigen karakter en knusse winkeltjes. Ontdek het eiland en geniet van het strand, de zon en de zee.

De Wadden
Ontdek ons cultureel erfgoed

 

Het waddengebied is een kustzeegebied wat loopt van Den Helder tot aan Denemarken. Tweemaal per etmaal stroomt hier water in en uit. Bij vloed is er een grote zee bij en bij eb valt ongeveer de helft van het waddengebied droog. De Waddenzee staat sinds 2009 op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het getijdenspel is uniek. De uitgestrekte horizon en bijzondere luchten maken een bezoek aan de wadden tot een bijzondere ervaring.